Home Landelijke radio Coen Swijnenberg eerste dj in Glazen Huis van 3FM

Coen Swijnenberg eerste dj in Glazen Huis van 3FM

Coen Swijnenberg is de eerste dj waarvan bekend is geworden dat hij in de week voor kerst in het Glazen Huis zal zitten tijdens 3FM Serious Request. Hij zat nog nooit eerder in het huis.

De komende weken wordt er elke maandag één van de drie Glazen Huis bewoners bekend gemaakt. Dit gebeurt in het programma van de desbetreffende dj en hij moet op dat moment sleutels, telefoon en geld inleveren en wordt op de vlucht gejaagd. Verdreven van huis en studio leeft hij 24 uur als vluchteling zonder zekerheid, zonder veiligheid. Coen werd tijdens zijn eigen Coen & Sander Show verrast.

Coen wordt 80 kilometer van de studio gedropt en moet op eigen houtje zijn weg terug vinden naar de 3FM-studio voor zijn programma morgen en hij mag geen gebruik maken van gemotoriseerd verkeer. Ook mag hij geen slaapplaats accepteren.

Timur Perlin neemt momenteel 'De Coen & Sander Show' over; morgen presenteren Coen Swijnenberg en Sander Lantinga het programma weer samen.

3FM Serious Request vindt dit jaar plaats van vrijdag 19 tot en met woensdag 24 december. Drie dj’s zamelen vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda geld in voor een betere en effectievere vluchtelingenhulp in de wereld. Juist vanwege dat doel worden de dj's op de vlucht gejaagd om te weten hoe het is als vluchteling.