Home Landelijke radio Cobus Bosscha gedwongen weg bij 3FM

Cobus Bosscha gedwongen weg bij 3FM

Dj Cobus Bosscha moet per 1 september stoppen met zijn programma ‘JACobus’ op Radio 3FM. Zendercoördinator Florent Luyckx van de popzender wil de zender herprofileren. Dit vindt plaats omdat 3FM kampt met dalende luistercijfers. Mede door het vertrek van Ruud de Wild is de verwachting dat dit niet beter zal worden.

De dagprogrammering van het station zal herzien gaan worden. Nadat de ochtendshow en alvanaf woensdag 9 juni ook de middagshow een nieuwe look krijgen, zal vanaf september de rest van de dagprogrammering aan de beurt komen. Eén van de veranderingen is dat de programma’s journalistieker moeten worden.

Cobus laat via zijn website weten: “De baas van 3FM vindt dit programma niet passen in het profiel dat de zender vanaf september moet uitstralen. Uiteraard ben ik het met deze mening niet eens en volgens mij zijn er meer dan genoeg aanwijzingen die mijn mening onderbouwen. Ook de KRO deelt de mening van 3FM niet maar staat hierin alleen. De kans dat je mij in de toekomst met een ander radioprogramma op 3FM zult horen is zeer klein aangezien de kritieken meer op de persoon dan op het programma gericht zijn. Sorry , ik heb m’n best gedaan.”

Wie Cobus opgaat volgen op 3FM is nog niet duidelijk. De KRO laat weten te zoeken naar een nieuw iemand, maar kan hier nog niets over zeggen. Cobus zal wel actief blijven voor de KRO alleen niet meer op 3FM.

Als we naar de luistercijfers kijken voor het tijdvak waar Cobus zijn programma in valt dan is te zien dat 3FM daar de afgelopen tijd een marktaandeel had dat lag boven de 10 en 11 procent. Een enkele keer zat het hier net onder. Op Cobus.nl kunnen mensen laten weten wat ze er van vinden dat Cobus weg moet.