Home Landelijke radio City FM overgenomen door Radio Decibel en Boomerang

City FM overgenomen door Radio Decibel en Boomerang

De randstedelijke versie van City FM wordt verkocht aan Radio Decibel en kaartenbedrijf Boomerang Unlimited. City FM in het Noord-Oosten van Nederland blijft gewoon gehandhaafd. Dat meldt directeur Nico Silvius van RadioNL en WaterstadFM, waar City FM (voorheen Rebecca FM) in Noord-Oost Nederland onder valt, aan RadioFreak.nl

Radio Decibel zal per 1 januari 2009 te horen zijn via de frequenties van City FM in Noord-Holland, Zuid-Holland,  Utrecht. Het radiostation gaat uitzenden vanuit Boomerang Casa in Amsterdam-Noord. De huidige 94.9 FM frequentie in Amsterdam wordt vanaf februari ‘Decibel Jordaan’, waarop Nederlandstalige muziek te horen is.

"Hiermee kan Radio Decibel haar radioambitie realiseren: de grootste zender te worden in de vier grote steden", zo laat de zender weten. Boomerang is ook eigenaar van de NL-Bladen (10, 20, 30, 70). Zowel redactioneel als door elkaar publicitair te ondersteunen wordt er samengewerkt door het blad met Radio Decibel.

City FM in de randstad is nu nog in handen van Media Management & Projects van Gerro Vonks.

"Radio Decibel heeft precies de ’tone of voice’  die bij ons past, dezelfde energie en ondernemingszin", zegt Pierre Karsten, eigenaar van Boomerang Unlimited. "Juist print en radio kunnen elkaar in de vier grote steden enorm versterken: zowel door redactionele samenwerking als op de advertentiemarkt. Tenslotte zijn media óf landelijk óf nabij/lokaal. En omdat we niet het geld in de kontzak hadden om 538 te kopen…"

City FM werd in september opgesplitst in twee edities, in de randstad en noord-oost Nederland. Die laatste blijft gewoon bestaan. "Het gaat goed met City FM in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel", zegt Silvius. "De laatste vijf maanden is het luisterbereik met 32 procent toegenomen. "Ook is de luisteraar langer naar de rock zender gaan luisteren een teken dat men de nieuwe muziek keuze extra is gaan waarderen."

Radio Decibel is is sinds augustus 2007 commercieel. Voorheen was de zender een samenwerking van enkele lokale omroep rond Eindhoven. Na een fusie met Royaal FM werd de zender commercieel. In december nam Decibel Magic FM over, waardoor het radiostation nu ook in Amsterdam te ontvangen is.