Home Landelijke radio Caz! vraagt mening van luisteraars en lijsttrekkers

Caz! vraagt mening van luisteraars en lijsttrekkers

“Wat zou jij doen als je het voor het zeggen zou hebben?” Die vraag staat vandaag centraal bij Caz! Luisteraars, lijsttrekkers en bekende Nederlanders worden naar hun mening gevraagd onder de noemen ‘If I Ruled The World’.

Het concept zal, wanneer daar een actuele aanleiding voor is, op meerdere momenten per jaar worden georganiseerd. De komende parlementsverkiezingen is zo’n aanleiding.

De luisteraars kunnen de hele dag hun stem laten horen door antwoord te geven op de vraag. Daarnaast kunnen ze via de website van Caz! alvast laten weten op wie ze van plan zijn te gaan stemmen. Aan het eind van de dag kan zo worden vastgesteld hoe de verkiezingsuitslag eruit zou zien als het aan de Caz!-luisteraars ligt.

Aan de lijsttrekkers is gevraagd om in tien regels samen te vatten waarom de Caz!-luisteraar juist op hun partij moet stemmen. Deze statements zijn op de muziek van het nummer If I Ruled The World van NAS gezet en komen verspreid over de dag voorbij. Nadat ze zijn uitgezonden zijn deze bovendien als podcast te downloaden.

Daarnaast werkt een aantal bekende Nederlanders, zoals Chris Zegers, Beau van Erven Dorens en Ali B mee aan de themadag, zij geven hun visie op de wereld. Aan het eind van de dag neemt Caz! in de vorm van een column de meningen en statements van de dag op kritische en humoristische wijze door. Ook deze column is daarna als podcast beschikbaar.