Home Landelijke radio ‘Buitengewoon krachtig dat dj’s in het Glazen Huis allemaal man zijn’

‘Buitengewoon krachtig dat dj’s in het Glazen Huis allemaal man zijn’

Het is helemaal geen probleem dat er drie mannelijke dj's in het Glazen Huis zitten. "Het is juist buitengewoon krachtig dat tijdens Serious Request drie mannelijke dj's aandacht vragen voor meisjes en vrouwen die slachtoffer worden van seksueel geweld in conflictgebieden." Dat zegt Noëlle Beyne, communicatiemedewerkerster van 3FM, in de Volkskrant als reactie op een opinieartikel in diezelfde krant.

"Als medewerker van 3FM Serious Request, een vrouwelijke, weet ik dat we bij 3FM niet denken in mannen of vrouwen. Het is geen item, geen issue." Volgens Beyne hebben mannen vaker van jongs af aan de droom om radio te maken. "Die drive zien we minder of anders bij radiovrouwen. Dat maakt niet uit (wel mooi dat bij de uitreiking van de radioringen drie 3FM vrouwen genomineerd waren)."

De verdeling man/vrouw speelt geen rol bij het bepalen van de dj's in het Glazen Huis. "We kijken naar welke dj's zich beschikbaar stellen, en ja, dat doen vooral de mannen. Uit de beschikbare kandidaten kiest men een hele goede combinatie."

"We hebben eerder aandacht gevraagd voor stille rampen die specifiek vrouwen troffen. Nooit is het een issue geweest of een vrouwelijke dj wel of niet achter de microfoon stond. Niet voor ons. Niet voor ons publiek. Wij doen het met z'n allen." 3FM Serious Request is dit jaar in Haarlem. Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Domien Verschuuren zitten in het Glazen Huis.

Vorig artikelRadio Veronica vier dagen lang vanaf Norderney
Volgend artikelJeroen van Inkel maakt programma vanaf toilet luisteraar op Wereld Toilet Dag