Home Landelijke radio Boek over 50 jaar 3FM gelanceerd

Boek over 50 jaar 3FM gelanceerd

Gerard Ekdom reikte deze week het eerste exemplaar uit van het boek ‘50 jaar 3FM‘. Het door Arjan Snijders gemaakte boek over 3FM bestaat uit bijna 500 bladzijdes vol verhalen, nutteloze nerd-feiten en top 10-lijstjes. Het boek werd gelanceerd op de plek waar het een halve eeuw geleden allemaal begon – met de grazende schapen nog voor de deur: het voormalige Muziekpaviljoen op het Media Park.

Gerard Ekdom over het boek: “Vijftig jaar geschiedenis in bijna vijfhonderd bladzijden. Alle dj’s en oud-dj’s van 3FM hier aanwezig, zijn radiofreaks. Maar Arjan Snijders is de grootste radionerd. Het is ongelooflijk wat hij allemaal bij elkaar heeft geharkt.”

Arjan Snijders: “Het boek had dubbel zo dik kunnen zijn. Het was dat uitgeverij FC Klap mij af en toe heeft teruggefloten. Er zijn zoveel verhalen over 3FM, dit zijn alleen de highlights. Ik heb veel onnodige kennis in mijn hoofd, maar het mooiste is dat er ook nog nieuwe feiten boven water zijn gekomen. Zo dacht ik dat 3FM het antwoord van de publieke omroep was op de komst van de zeezenders. Maar ik heb ontdekt dat er al vier jaar een FM-frequentie beschikbaar was voor een derde publieke zender. Dat soort feitjes, daar staat het boek vol mee.”

Op 11 oktober bestaat 3FM daadwerkelijk 50 jaar. Dat jubileum was voor mediajournalist Arjan Snijders een ultiem excuus voor het schrijven van een boek over een halve eeuw publieke popzender. De zender begon als Hilversum 3, later Radio 3 en nu 3FM. Wat in 1965 begon als station met opera, country, jazz, sport en Willem Duys met zijn gezellige Muziek Mozaïek groeide uit tot heuse popzender. Veel diskjockeys als Willem van Kooten, Felix Meurders, Ferry Maat, Frits Spits, Rob Stenders, Jack Spijkerman, Giel Beelen en Edwin Evers, maar ook duo’s als The Magic Friends, Curry & Van Inkel en Coen & Sander, gaven de zender kleur.

Het boek ’50 jaar 3FM’ ligt voor € 29.95 in de winkel.