Home Landelijke radio BNN Today organiseert stadsdebatten

BNN Today organiseert stadsdebatten

Het Radio 1-programma BNN Today (voorheen BNN United) organiseert vanmiddag een stadsdebat vanuit Enschede. Tussen 14:00 uur en 16:00 uur wordt in Café Sam Sam gediscussieerd over de stelling: ‘Enschede: Afgestudeerd? Dan wegwezen?!’. Ook andere actuele jongerenzaken die in deze Twentse stad spelen komen aan bod.

Enschede is een heel aantrekkelijke stad voor studenten. Maar na het afstuderen vertrekken deze studenten weer uit de stad, waardoor een zogenaamde ‘braindrain’ ontstaat. Vandaar de stelling. Verder wordt er gesproken over de spanningen tussen de Turken en de Suryoye (Christenen uit Irak, Turkije, Libanon en Syrië). Het conflict tussen deze twee groepen speelt al jaren een grote rol in Enschede.

Het stadsdebat wordt gepresenteerd door BNN Today-presentatrice Willemijn Veenhoven en URBNN-panellid Fernando Halman. De discussiemiddag in Enschede is onderdeel van een serie stadsdebatten met thema’s als integratie, overlast, woon- en werkgelegenheid. Na Enschede reist BNN Today nog naar Tilburg en Arnhem.

Vorig artikelGiel Beelen komende week in gesprek met 538
Volgend artikelGiel Beelen voert taakstraf uit in zorginstelling