Home Landelijke radio Bløf grote winnaar 3FM Awards

Bløf grote winnaar 3FM Awards

Bløf is de onbetwiste winnaar van de 3FM Awards geworden. De Zeeuwen gingen vanmiddag naar huis met vier prijzen, voor beste band, beste popartiest, beste album (Umoja) en Paskal Jakobsen won de prijs voor beste zanger. “Apetrots” is drummer Norman Bonink van de band. “We hebben zo hard gewerkt aan Umoja, we zijn ervoor in dertien landen geweest en het is een immens project. Het is een emotionele gebeurtenis dat we hier winnen.”

Hangend aan een groot kruis, naar voorbeeld van zangeres Madonna, opende 3FM-dj Claudia de Breij de 3FM Awards. De jaarlijkse prijzenshow van de radiozender wordt gehouden in poptempel Paradiso in Amsterdam.

Luisteraars van 3FM konden de afgelopen weken stemmen op hun favoriete Nederlandse artiesten. In totaal werd dat zo’n 422.000 keer gedaan. Marco Borsato mocht twee awards mee naar huis nemen, voor beste live act en beste single (Rood). “Het is goed om te zien dat nu ook het 3FM-publiek mijn muziek leuk vindt. Voor de band is het een schitterende prijs, we spelen als zestien jaar in dezelfde bezetting en dan is de prijs voor beste live act een enorme opsteker.”

Zanger VanVelzen pakt ook twee prijzen mee, voor beste nieuwkomer en eerder werd al bekend dat hij de Schaal Van Rigter mee mag nemen omdat zijn hit Baby Get Higher het afgelopen jaar het meest op de radiozender is gedraaid.

De prijs voor beste zangeres ging naar Ilse DeLange. Beste rockartiest was volgens de luisteraars Within Temptation. Beiden gaven ook een optreden tijdens de prijzenshow.

Ali B nam de prijs voor beste r&b en hiphop artiest mee. Hij was naar eigen zeggen enorm verbaasd met de prijs. “Ik had op de PartySquad gegokt.” Iemand die waarschijnlijk niet verbaasd was, was Tiësto. De dj mocht voor het derde opeenvolgende jaar de prijs voor beste dance meenemen.

Drie nominaties waren er voor Di-rect, maar geen prijs. Zanger Tim reageerde laconiek. “Eerlijk gezegd was ik verbaasd geweest als we wel hadden gewonnen. We hebben vorig jaar namelijk niets uitgebracht.” [Trouw]