Home Landelijke radio Bert Habets volgt Fons van Westerloo op bij RTL

Bert Habets volgt Fons van Westerloo op bij RTL

RTL Nederland, ook eigenaar van Radio 538, heeft nu formeel een nieuwe topman. Financieel directeur Bert Habets volgt Fons van Westerloo op. Habets wil bij RTL fors investeren in het snel digitaliserende medialandschap. Hij streeft ook naar een betere herkenbaarheid van de RTL zenders.

Saneren, zoals afgelopen week in de media is geduggereerd, is nadrukkelijk niet zijn opdracht, zegt Habets zelf. Gerhard Zeiler, Chief Executive van RTL Group en voorzitter van de Raad van Commissarissen van RTL Nederland, bedankte Fons van Westerloo. “Door zijn focus op het sterke RTL-merk heeft Fons met succes de belangrijkste familie tv-kanalen van dit land in een uiterst winstgevende onderneming weten te veranderen. Ik zie uit naar verdere samenwerking met Fons binnen de Raad van Commissarissen van RTL Nederland en binnen zijn functie als adviseur van het bedrijf.”

Van Habets heeft Zeiler hoge verwachtingen. “In het snel veranderende medialandschap is Bert Habets de juiste man om RTL Nederland te begeleiden in een nieuwe ontwikkelingsfase. Hij is bij uitstek geschikt om de uitdagingen en kansen van de digitale wereld te benutten en optimaal te profiteren van onze tv-, radio-, diversificatie- en internetactiviteiten in Nederland.”

Ook Fons van Westerloo is erg positief. “Het voelt goed om de last van de dagelijkse verantwoordelijkheid voor de Nederlandse bedrijfsvoering over te dragen aan een getalenteerde jonge manager binnen ons eigen bedrijf.” Hij wenste Habets veel succes: “Good luck my boy, good luck!”

Bert Habets (37) begon zijn carrière bij de RTL Group in 1999, als project manager bij de unit Business Development van het CLT-UFA. In maart 2001 volgde een aanstelling als CFO van de Holland Media Groep, die in augustus 2004 verder ging als RTL Nederland. [RTL Nieuws]

Vorig artikel‘Andermans Veren’ viert 15-jarig bestaan
Volgend artikelRadio-omzet in 2007 met 5,5 procent gestegen