Home Landelijke radio Berichtgeving Boschtion onjuist in Brabants Dagblad

Berichtgeving Boschtion onjuist in Brabants Dagblad

Het Brabants Dagblad kwam afgelopen weekend met een artikel over Boschtion, de lokale omroep van s-Hertogenbosch. Dit artikel blijkt nu foutieve gegevens te bevatten en onvolledige te zijn, dit laat een woordvoerder van het station weten. Daardoor zou er onterecht een fundamenteel verkeerd beeld geschetst van de gang van zaken bij Boschtion.

De kern van het verhaal is voornamelijk gebaseerd de voorlopige bevindingen van Mr. Groenen, die als curator momenteel het faillissement van de stichting behandelt. Het Brabants Dagblad suggereert dat de curator Groenen Albert Jan Struik ervan verdenkt de Stichting Boschtion financiëel te hebben benadeeld. Dit is niet het geval. Er zijn nooit aanwijzingen voor geweest, het bestuur was en is dit niet van mening en ook de curator heeft een dergelijke conclusie helemaal niet getrokken. De curator heeft slechts aangegeven dat hij nog niet alle gegevens heeft gezien en dat hij uiteraard alle relevante stukken nog nader en kritisch zal bestuderen. Ook is door de curator niet aangegeven dat er overwogen wordt melding te doen bij de Officier van Justitie, hoewel het Brabants Dagblad dat wel nadrukkelijk meldt. De informatie van de krant is dus onjuist en misleidend. In een persoonlijke brief aan Albert Jan Struik heeft hij naar aanleiding van de verhalen in het Brabants Dagblad aangegeven dat dit niet aan de orde is.

De conclusie van het Brabants Dagblad dat de lokale omroep van s-Hertogenbosch slechte ervaringen heeft met Albert Jan Struik, of dat de rekening wordt opgemaakt van na zijn komst is al even onjuist: “Boschtion heeft beslist geen slechte ervaringen met Albert Jan Struik, noch kan het uiteindelijke faillissement van de omroep hem toegeschreven worden. Sterker nog: sinds de aanvang van de samenwerking met M.C. Producties en de persoonlijke inzet van Albert Jan Struik is Boschtion in de periode vanaf eind 2000 erin geslaagd (ondanks een
schuldenlast die reeds eerder was ontstaan) op kostendekkende basis een enorme uitbreiding van haar activiteiten te realiseren”.

In samenwerking met de andere genoemde (gedupeerde) partijen in de publicaties van zaterdag 17 januari j.l, wordt in de komende dagen het geheel van onjuistheden en misleidingen in kaart gebracht teneinde met een gezamelijk reactie te komen en eventueel juridische concequenties in overweging te nemen