Home Landelijke radio Belgische zender neemt format 3FM Serious Request over

Belgische zender neemt format 3FM Serious Request over

De Belgische radiozender Studio Brussel adopteert het 3FM programmaformat ‘Serious Request’. 19 December gaan 3 Belgische dj’s van Studio Brussel een glazen studio midden in de stad Leuven in en tot kerstavond 24 uur per dag live radio verzorgen voor een goed doel. Studio Brussel en 3FM bereikten hierover onlangs overeenstemming.

“Het is zeldzaam dat een radioformat wordt overgenomen”, zegt Florent Luyckx, zendercoördinator van 3FM. “We hebben met Serious Request een concept ontwikkeld dat veel mensen bereikt, veel geld opbrengt voor goed doel en bovendien zes dagen lang 24 uur per dag hele leuke radio oplevert. Belangrijk is dat we door de samenwerking met Studio Brussel een veel groter draagvlak krijgen voor het probleem waarvoor wij aandacht vragen.”

Met als programmanaam ‘Music For Life’ gaat Studio Brussel, net als 3FM dit jaar, actie voeren voor de slachtoffers van landmijnen. “Music for Life past perfect in onze missie om spannende en geëngageerde te radio maken”, zegt Jan van Biesen, nethoofd van Studio Brussel. “De expertise en samenwerking met 3FM is een absolute bonus voor ons in dit ambitieuze project.”