Home Landelijke radio Arrow Jazz FM stelt frequentie beschikbaar aan RTV Drenthe

Arrow Jazz FM stelt frequentie beschikbaar aan RTV Drenthe


RTV Drenthe mag een frequentie uit het pakket van Arrow Jazz FM blijven gebruiken. Het radiostation gebruikt sinds het instorten van de zendmast in Smilde de frequentie 90.5 FM uit kavel A8. Door de verdeling van kavel A8 zou deze noodoplossing voor RTV Drenthe per 1 september wegvallen.

Het Agentschap Telecom is in overleg gegaan met Exceed Jazz, de eigenaar van Arrow Jazz FM. "Natuurlijk hebben wij begrip voor de huidige lastige situatie en verlenen dan ook onze medewerking”, aldus Jan Willem Klein Willink, directeur Exceed Jazz BV. "Wij zullen samen met Agentschap Telecom er alles aan doen om Arrow Jazz FM zo goed mogelijk hoorbaar te laten zijn in Noord Nederland."

Volgens hoofdredacteur Dink Binnendijk van RTV Drenthe was er een onaanvaardbare situatie ontstaan. "Het instorten van de zendmast in Smilde is voor onze omroep een catastrofe. De publieke functie van onze regionale omroep en de status als calamiteitenzender maken het noodzakelijk dat het publiek ons te allen tijde en overal goed moet kunnen ontvangen. Voorlopig zijn we aangewezen op een tijdelijke dekking. Gelukkig konden wij de frequentie 90.5 gebruiken. Zonder deze frequentie is Radio Drenthe nagenoeg niet te ontvangen in Meppel en omstreken. Als deze mogelijkheid verdwijnt, is er geen alternatief beschikbaar."

Agentschap Telecom zoekt ondertussen naar een alternatieve oplossing.