Home Landelijke radio Arjan Snijders maakt boek over 50 jaar 3FM

Arjan Snijders maakt boek over 50 jaar 3FM

Arjan Snijders maakt ter ere van het 50-jarig jubileum van 3FM een boek over de zender. In het boek blikt Snijders terug op de afgelopen 50 jaar. Op 11 oktober 1965 zond 3FM, toen nog Hilversum 3, voor het eerst uit.

Snijders is de eerste die een boek schrijft over de historie van 3FM. “Ik denk verhalen te kunnen brengen die een broodschrijver niet allemaal boven tafel zou krijgen, omdat ikzelf veel heb rondgelopen binnen de publieke omroep de afgelopen twintig jaar. Zodoende ken ik ook veel inside verhalen”, zegt Snijders. “Ik ben bovenal geïnteresseerd in het onderwerp en vind het een kleine schande dat er nog niet eerder een boek over 3FM is uitgebracht.”

Het boek zal anekdotes van veel (oud) radiomakers bevatten, onder wie Willem van Kooten, Felix Meurders, Frits Spits, Lex Harding, Ferry Maat, Jeroen van Inkel, Hans Schiffers, Edwin Evers, Henk Westbroek, Daniël Dekker, Rob Stenders, Erik de Zwart, Ruud de Wild, Giel Beelen en Gerard Ekdom.

In het jubileumboek wordt ook ingezoomed op de rol van de zenderbazen bij de ontwikkeling van de publieke zender. Zendermanagers Paul van der Lugt (1992-2002), Florent Luyckx (2002-2009) en Wilbert Mutsaers (2009-heden) komen in het boek naar voren.

Daarnaast komt er in het boek een overzicht van programma’s die de afgelopen 50 jaar op 3FM zijn uitgezonden. Ook zoomt Snijders in op de muzikale invloed van de zender, de impact van de dj’s op de Nederlandse radio en tien jaar 3FM Serious Request. “Tevens schets ik de omslag van een door pers en publiek gehaat merk, dat in de loop der jaren is omgebogen naar de positieve waarde die 3FM nu is”, zegt Snijders.

Het boek, dat begin oktober 2015 uitkomt, bevat ongeveer 350 pagina’s. Naast het jubileumboek wordt er een magazinevariant van ongeveer 100 pagina’s gemaakt, met daarin alle belangrijke punten uit het boek. “Nu het er van gaat komen, moet het boek dus ook een goed overzicht bieden van de invloed van deze zender”, aldus Snijders.