Home AM Radio Anne van Egmond voor Max op 747 AM

Anne van Egmond voor Max op 747 AM

Anne van Egmond keert na dertien jaar afwezigheid terug naar de publieke omroep in Hilversum. Voor de seniorenomroep Max presenteert ze vanaf 3 oktober een dagelijks ochtendprogramma op 747 AM. Dit schrijft de Gooi en Eemlander. Het nieuwe radioprogramma gaat Ontbijten met Max heten.

Volgens oprichter Jan Slagter van Max wordt Ontbijten met Max een licht informatief radioprogramma. “Luisteraars zijn net hun bed uit en bezig met hun ontbijt, dus het wordt niet te zwaar. We brengen niet alleen nieuws zoals Radio 1, maar ook spel, muziek en nieuws van dichtbij huis. Nieuws dat in de krant maar een berichtje is, maar waar vaak een verhaal achter zit. Een vast onderdeel in het programma wordt De Hulpbank, die luisteraars kunnen inschakelen als ze iets zoeken of iemand kwijt zijn.”

Anne van Egmond begon bij de KRO, waarvoor ze vijftien jaar lang programma’s maakte. Daarna werkte ze voor de Avro en de Tros, die haar in 1992 aan de kant schoof. Daarna verhuisde ze naar Classic FM en tegenwoordig maakt ze een programma voor Radio Noord-Holland, bij Noord-Holland blijft ze ook werken. “Ik zit veertig jaar in het vak. Ik had er niet meer op gerekend dat een informatief praatprogramma nog op mijn pad zou komen. Terug bij de publieke omroep, ik ben er heel blij mee.” Aldus Van Egmond.