Home Landelijke radio AKN-gebouw in Hilversum krijgt nieuwe naam

AKN-gebouw in Hilversum krijgt nieuwe naam

Het AKN-gebouw in Hilversum, waar nu nog de studio's van Radio 2 en Radio 5 zijn gehuisvest

Het AKN-gebouw in Hilversum verandert van naam. Het pand waarin de studio’s van NPO Radio 2 en Radio 5 zijn gehuisvest, gaat ‘M’ heten. Dat moet staan voor ‘Homebase of the media-minded’, zo vertelt AKN-directeur Michiel Leijenaar in De Gooi en Eembode.

Het pand aan de ‘s-Gravelandseweg wordt momenteel aan zowel de binnen- als buitenkant grondig verbouwd. “We willen het pand letterlijk groener – met meer aanplanting – maken en naar deze tijd duwen. Ook kijken we naar zonnepanelen en led-verlichting”, vertelt directeur Leijenaar. Daarnaast wordt er onder andere flink aan de entree van het AKN-gebouw gesleuteld.

Leegstand

Naast de studio’s en het zendermanagement van NPO Radio 2 en 5 is ook omroep KRO-NCRV in het pand gehuisvest. Tot enkele jaren geleden zat ook AVRO in het AKN-gebouw, maar die omroep vertrok vanwege de fusie met de TROS naar het pand aan de Witte Kruislaan in Hilversum.

Door het vertrek van de AVRO kwam het pand grotendeels leeg te staan. Het volgens menigeen ‘kille’ en ‘sfeerloze’ gebouw is volgens directeur Leijenaar inmiddels alweer enigszins opgevuld. De AKN-directeur wil dat het pand vooral gaat dienen als ‘mediabroedplaats’ voor kleinere bedrijven.

Fietsen

Leijnaar doet ook een oproep aan alle gebruikers van het gebouw aan de ‘s-Gravelandseweg: “Kom vooral met de fiets naar het werk en zet als het kan de kachel wat lager”, is zijn advies. Of bijvoorbeeld de dj’s van Radio 2 en Radio 5 dat gaan doen, is nog maar de vraag. “Je ziet dat veel mensen er moeite mee hebben”, erkent Leijenaar.

De letters AKN staan voor AVRO, KRO en NCRV. In tegenstelling tot veel andere mediabedrijven en -omroepen is het pand niet gehuisvest op het Hilversumse Mediapark, maar daarbuiten.

Foto: Google Maps