Home Landelijke radio NPO 3FM Giel Beelen in tranen na vertalen ‘Iron Sky’ op 3FM

Giel Beelen in tranen na vertalen ‘Iron Sky’ op 3FM

Giel Beelen is vanochtend live op 3FM in tranen uitgebarsten, nadat hij het nummer ‘Iron Sky’ van Paolo Nutini vertaalde. Hij beluisterde de tekst naar aanleiding van de aanslagen op het Franse weekblad Charlie Hebdo. De 3FM-dj hield het na het horen van het nummer niet meer droog. “Ik moet er ineens zo ontzettend van huilen”, kreunde Beelen. “Het is toch echt zo vreselijk dat dit kan gebeuren.”

De tekst van ‘Iron Sky’ is volgens Beelen ‘pijnlijk toepasselijk’ na de aanslagen op het satirische weekblad, waarbij afgelopen donderdag twaalf mensen het lieven lieten. “Het is een wonderschoon nummer, maar ook keihard”, aldus Beelen.

De 3FM-dj vertaalde gisteren thuis, op zijn laatste vakantiedag, de tekst van het nummer. “Ik zit het hier als een soort van priester te declameren en ik schiet helemaal vol”, vertelde Beelen nadat hij de vertaling live op 3FM had opgelezen.

Na het horen van het nummer schoot de ochtendjock helemaal vol. “God, m’n eerste uitzending van het nieuwe jaar en ik moet er ineens zo ontzettend van huilen. Laten we samen de kracht van de liefde en de vrijheid bundelen. En niet in allerlei angstige patronen gaan leven.”