Home Landelijke radio Radio 6 verder als subkanaal Radio 2

Radio 6 verder als subkanaal Radio 2

De NPO wil Radio 6 een vervolg geven als subkanaal van Radio 2. Het was al bekend dat de NPO de zender qua programmering wil uitkleden en laten voortebstaan als een digitale nonstop zender. Nu is bekend geworden dat die de naam NPO Radio 2 Soul & Jazz krijgt, zo staat in het concessiebeleidsplan voor de periode 2016-2020. Daarnaast moet Soul & Jazz meer aandacht krijgen op Radio 2 zelf.

"Analyses laten zien dat de groep luisteraars (van Radio 6 red.) niet voldoende groeit, en dat de groep mensen die bereikt wordt, voor het overgrote deel ook al wordt bereikt door andere radiozenders van de NPO. De NPO wil daarom de genres Soul & Jazz op een efficiëntere manier en met meer impact programmeren door deze genres onder te brengen bij NPO Radio 2. Zowel op de hoofdzender passend binnen het zenderprofiel, als op een subkanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz", staat in het plan.

In het concessiebeleidsplan staan op het gebied van radio verder geen grote veranderingen. De NPO gaat door met Radio 1 t/m Radio 5 en FunX met de huidige positionering. Hierbij zijn Radio 2, 3FM, Radio 5 en FunX de "verbindende zenders" met ieder een eigen doelgroep en Radio 1 en Radio 4 "verrijkende zenders" voor een brede doelgroep.