Home Landelijke radio RTL neemt Radio 10 Gold over van Talpa

RTL neemt Radio 10 Gold over van Talpa

RTL Nederland breidt haar zenderfamilie uit met Radio 10 Gold. Dit is het derde radiostation voor RTL naast Radio 538 en het digitale radiostation RTL Lounge.

Bert Habets, CEO RTL Nederland: "Met Radio 538 bereiken we een brede doelgroep waar ook de mannen goed zijn vertegenwoordigd. Naar Radio 10 Gold luisteren voornamelijk vrouwen. Dat levert een waardevolle uitbreiding op van onze zenderfamilie voor zowel onze luisteraars als onze klanten. Het is een goed gevoel om met deze aanwinst het nieuwe jaar te beginnen."

John de Mol, sinds 2003 eigenaar van Radio 10 Gold: "Voor Talpa is het een logische stap om Radio 10 Gold onder te brengen bij de zenders van RTL Nederland, want dat is goed voor het station. In de buurt van Radio 538 krijgt 10 Gold de aandacht die de zender verdient. En omdat ik aandeelhouder van RTL Nederland ben, neem ik geen afscheid en dat voelt goed."

De dagelijkse leiding van Radio 10 Gold wordt ondergebracht bij Radio 538. De reclameverkoop liep al via RTL. In 2007 nam RTL Radio 538 al over van Talpa.