Home Landelijke radio RTL blijft interesse houden in FM-kavel voor Radio 10 Gold

RTL blijft interesse houden in FM-kavel voor Radio 10 Gold

Radio 10 Gold wil nog steeds graag op een van de vrijgekomen FM-pakketten van Arrow. "We kijken met interesse naar de vrijkomende radiokavels", laat een woordvoerder van RTL weten aan RadioFreak.nl. RTL nam Radio 10 Gold begin deze maand formeel over van Talpa.

In juni bepaalde de rechter nog dat Radio 10 Gold terecht door Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken was uitgesloten van de verdeling voor het kavel waar Arrow Classic Rock op uitzond. De rechter volgde de argumentatie van de Staatssecretaris dat de verbondenheid tussen Radio 538 en Radio 10 Gold te groot was. En aangezien Radio 538 al een ongeclausuleerd FM-kavel heeft, mag Radio 10 Gold er niet ook eentje hebben.

Nu RTL helemaal eigenaar is van Radio 10 Gold, is er nog altijd interesse in een kavel. Met de huidige regels zal een ongeclausuleerd kavel nog altijd niet mogelijk zijn. Ook het geclausuleerde kavel waar Arrow Jazz FM op uitzond lijkt nu geen optie voor Radio 10 Gold. Toch sluit RTL niks uit, aangezien het Agentschap Telecom een nieuwe procedure start. "Wij wachten de inhoud van het tenderdocument van de overheid af en zullen dan kennis nemen van de inhoudelijke argumenten met betrekking tot geclausuleerde en ongeclausuleerde kavels", aldus RTL.

Het mediabedrijf wil de nieuwe aanwinst graag uitbouwen. "RTL Nederland en Radio 538 zijn en blijven onveranderd ambitieus op het gebied van radio. Daarin past de overname van Radio 10 Gold, ons streven om het succes van Radio 10 Gold verder uit te bouwen en het groeipotentieel te vervullen."

Eerder werd ook al bekend dat Radio Jazz weer mee mag doen aan de verdeling. Volgens de rechter hadden ze een niet-modelconforme bankgarantie overlegd, maar nu mag de zender toch weer meedoen met de verdeling.

Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM (kavel A7 en A8) werden in maart uit de ether gehaald omdat Arrow betalingsachterstanden had.