Home Landelijke radio 3FM drie avonden vanaf Eurosonic/Noorderslag

3FM drie avonden vanaf Eurosonic/Noorderslag


3FM zendt vanavond, morgenavond en zaterdagavond live uit vanaf Eurosonic/Noorderslag. Dit gecombineerde festival in Groningen biedt nationaal en internationaal talent een podium. 

Vanaf 19:00 uur vanavond komt de ‘Met Michiel Nieuwjaarsreceptie’ live vanuit het Platformtheater. Michiel Veenstra organiseert de nieuwjaarsreceptie al enkele jaren, maar het feestje vindt voor het eerst plaats op Eurosonic. Destine, Flinke Namen, Esmee Denters, Want Want en Go Back To The Zoo treden op. Na afloop van de Nieuwjaarsreceptie presenteert Eric Corton 3voor12 Radio van 22:00 tot 1:00 uur live vanuit VERA.

Op vrijdagavond is er om 22:00 uur een gezamenlijke uitzending met Studio Brussel vanuit VERA. De presentatie is in handen van Eric Corton en Bram Willems. ’s Nachts presenteert Giel Beelen zijn nachtprogramma Nachtegiel op radio en tv tevens live vanaf Eurosonic.

Zaterdag vindt Noorderslag plaats. Eric Corton presenteert That’s Live tussen 18:00 en 20:00 uur vanuit de Oosterpoort.  Hierna volgt een zes uur durende uitzending vanaf Noorderslag, gepresenteerd door Annemieke Schollaardt en Paul Rabering. Tijdens deze uitzending wordt de Popprijs uitgereikt aan de band of artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage leverde aan de Nederlandse popmuziek.

Naast een radiostudio heeft 3FM een eigen 3FM Serious Talent-stage op Noorderslag. In de foyer van De Oosterpoort kunnen bezoekers zaterdag kijken en luisteren naar nieuwe talent. Er zijn optredens van Valerius, Destine, Rigby, The Mad Trist en Want Want.