Home Landelijke radio Kabinet stopt met subsidie aan FunX

Kabinet stopt met subsidie aan FunX


Het kabinet stopt na 2012 met de investering in specifieke minderhedenprogrammering op lokaal niveau. Daarmee wordt onder andere Funx bedoelt. Dat staat in de mediabrief (pdf) die minister Van Bijsterveldt naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Daarin staat hoe de 200 miljoen euro aan bezuinigingen gerealiseerd moeten worden. "Het kabinet beëindigt na afloop van de huidige convenantperiode (eind 2012) tussen de grote steden en de rijksoverheid, de structurele investering in specifieke minderhedenprogrammering op lokaal niveau (MTNL en FunX)", zo staat er te lezen.

De randstedelijke urbanzender wordt ongeveer voor de helft gefinancierd vanuit het Rijk. De andere helft wordt door de vier grote gemeenten betaald.

De minister wil ook dat landelijke en de regionale omroepen integreren. De minister vraagt de omroepen om binnen een half jaar met voorstellen hiervoor te komen. Een regionale vensterprogrammering behoort tot de opties. Daardoor krijgen tv-kijkers in bijvoorbeeld Groningen andere programma's op Nederland 3 voorgeschoteld dan kijkers in Noord-Holland.