Home Landelijke radio 90’s Request vanaf vrijdag op 3FM

90’s Request vanaf vrijdag op 3FM

3FM staat vanaf vrijdagavond een week lang in het teken van de jaren ’90. Tijdens ’90’s Request’ draait de publieke popzender alleen maar muziek uit het vorige decennium en blikken de dj’s in hun programma’s op eigen wijze terug.

Bij Giel speelt ‘huisband’ Stereo iedere ochtend een 90s-hit. Gerard Ekdom sprak eerder met de bandleden van Skunk Anansie, dat interview is volgende week in Arbeidsvitaminen te horen. In ‘RabRadio’ is dagelijks een ‘90s mash-ups’ te horen en op woensdag mixt Paul Rabbering live een hakkuhmix. In de ‘Coen en Sander Show’ is er iedere dag de ’90s Dag Top 5′. Michiel Veenstra ontvangt dagelijks Serious Talent bands zoals Drive Like Maria, Florian Wolff, Skizzy Rapz en Stud Muffins, zij spelen 90’s-covers. In ‘3voor12 Radio’ draait Eric Corton elke dag live-concerten uit het decennium.

De week wordt op vrijdag 2 oktober afgesloten met de ‘90s Request Top 100‘ tussen 9:00 en 18:00 uur. Luisteraars kunnen tot en met volgende week donderdag 12:00 uur stemmen op hun favoriete platen uit de jaren ’90.

De website van 3FM wordt een week lang veranderd in een virtueel intercafé, omdat in de jaren ’90 nog niet iedereen internet had en mensen toen gingen surfen in internetcafé’s. "Bezoekers van 3FM.nl wanen zich voor één week zich terug in de 90s, maar dan wel met een snellere internetverbinding", aldus het radiostation.