Home Landelijke radio 89 procent van TROS-medewerkers heeft geen vertrouwen in voorzitter

89 procent van TROS-medewerkers heeft geen vertrouwen in voorzitter

Uit een peiling onder het personeel van de TROS blijkt dat 89 procent geen vertrouwen meer heeft in voorzitter Karel van Doodewaerd. De peiling werd uitgevoerd door de vakorganisaties NVJ, FNV KIEM, CNV Media en De Unie. In totaal waren er 80 geldige stemmen.

Aanleiding voor de peiling is de onrust die is ontstaan onder het personeel naar aanleiding van aangekondigde verregaande samenwerking met het televisieproductiebedrijf D&D. De overeenkomst lijkt nu van tafel te zijn, maar een groep medewerkers bleef met de vraag zitten of de voorzitter van de omroepvereniging TROS nog wel kon rekenen op voldoende vertrouwen. Daarbij speelt de manier waarop de voorzitter voor en ten tijde van de crisis heeft gehandeld van groot belang. Maar ook het feit dat het niet de eerste keer is dat de leiding van de TROS heeft geflirt met externe partijen waarbij, in ogen van de medewerkers, de continuïteit, de werkgelegenheid en het voortbestaan van de omroepvereniging op het spel heeft gestaan.

De vraag die de vakorganisaties namens het personeel aan het personeel heeft gesteld was simpel: “Heeft u nog vertrouwen in de voorzitter van de TROS?” De vraag kon met JA, NEE of NEUTRAAL worden beantwoord. De stemming werd gehouden bij een Hilversumse notaris, die kreeg 71 nee-stemmen binnen.

Wat de gevolgen zijn voor Van Doodewaerd is nog niet bekend.