Home Landelijke radio 747 AM omgedoopt in Radio 747

747 AM omgedoopt in Radio 747

Afgelopen weekeinde is de naam van 747 AM gewijzigd in Radio 747, zo schrijft Broadcast Magazine. Binnenkort zal ook het logo van de zender worden vervangen door een logo dat qua vormgeving veel lijkt op het huidige logo.

Zendercoördinator Jan Westerhof: “We hebben na ampel beraad besloten tot de naamswijziging omdat de verwijzing naar de middengolf niet zo goed blijkt te werken. De vermelding ‘radio’ blijkt toch relevanter. Onze plannen voorzien in een switchoff van de middengolf in 2010. Radio 747 is al enige tijd via DAB te ontvangen. Inmiddels zendt de Publieke Omroep al vier radiokanalen uit via DAB. DAB zal in de distributie steeds belangrijker worden.”

De omroep heeft een ontwikkelde imagocampagne voor de zender afgeblazen. Dit omdat er voorbereidingen worden getroffen voor bezuinigingsoperatie. “Ik kan me voorstellen dat met zulke omvangrijke bezuinigingen voor de boeg iedereen van alles overweegt. Er zijn nog geen beslissingen gevallen, over geen enkel programma en over geen enkele zender,” aldus Jan Westerhof.