Home Landelijke radio 538 mag niet op Java-eiland in Amsterdam op Koninginnedag

538 mag niet op Java-eiland in Amsterdam op Koninginnedag

538 mag dit jaar geen dancefeest organiseren op de kop van het Java-eiland in Amsterdam tijdens Koninginnedag. Na de inhuldiging van koning Willem-Alexander en koningin Máxima krijgt het paar een vaartocht aangeboden. Die vertrekt om 19:00 uur op een boot bij het filminstituut Eye aan de noordoever en komt langs het Java-eiland. De tocht eindigt aan de overkant bij het Muziekgebouw aan het IJ waar het koningspaar aan het diner gaat.

538 had een vergunning aangevraagd voor het betaalde festival '538 Dance Department'. Maar volgens de gemeente past het evenement niet in het karakter van de dag. "De Burgermeester en 538 gaan nu in gesprek met elkaar om te kijken naar een event dat wel past op deze dag, met een toegankelijk karakter."

Zusterstation Slam!FM had vorig jaar voor het eerst een dancefeest op het Java-eiland. 538 zal opnieuw niet op het Museumplein staan. Het plein wordt omgedoopt tot Oranjeplein. De troonwisseling zal er op grote schermen te volgen zijn en 's avonds wordt er het Koningsbal georganiseerd met 'romantische en musical-achtige muziek'.

Vorig artikelDegids.fm en Goedemorgen Nederland ruilen eenmalig van tijdslot
Volgend artikelRecordaantal aanvragen evenementenfrequenties in 2012