Home Landelijke radio Sky Radio Sky Radio trapt kerstprogrammering af met nieuwe jingles

Sky Radio trapt kerstprogrammering af met nieuwe jingles

Zestig procent van de Nederlanders luistert naar kerstmuziek via de radio. Dit blijkt uit onderzoek van Panel Inzicht in opdracht van Talpa Radio. Een derde van de Nederlanders wil vanaf half november kerstmuziek horen. Daarom is Sky Radio vandaag, 35 dagen voor Kerst, gestart met de kerstprogrammering.

Uunco Cerfontaine, Radio Director van Sky Radio, ziet dat vanaf oktober meer mensen naar kerstmuziek luisteren: “Online en op DAB+ beginnen we op 1 oktober met een speciaal kerststation. Per dag zie je een enorme stijging qua luisteraars met het hoogtepunt op eerste kerstdag. Vanaf vandaag zijn we ook op ons hoofdstation begonnen met de speciale kerstprogrammering, daar is behoefte aan.”

Jingles

Voor de kersprogrammering heeft WiseBuddah een nieuw jinglepakket gemaakt. Imaging Manager van Radio 538 Group, Chris Hartgers, omschrijft de jingles als: “Een traditioneel kerstgevoel met een moderne sound.”

Sky Radio wist vorig jaar 5.8 miljoen mensen te bereiken tussen 6 en 26 december. Uit het onderzoek bleek dat tachtig procent van de Nederlanders ieder jaar een kerstboom neerzet. Verder brengt de Nederlander de feestdagen het liefst door met familie, daarbij is Gourmetten het favoriete kerstdiner.