Home Landelijke radio 3FM Serious Request vanavond van start

3FM Serious Request vanavond van start

3FM start vanavond om 18:00 uur met de zevende editie van 3FM Serious Request. Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg zullen tot kerstavond opgesloten worden in het Glazen Huis op de Markt in Eindhoven. De dj's proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen die hun ouders hebben verloren aan aids.

Als opwarmertje blikt Bart Arens tussen 15:00 en 18:00 uur terug op de eerdere edities van Serious Request. Daarna schakelt 3FM over naar Eindhoven waar Prinses Margriet om 20:45 uur de deur van het Glazen Huis dicht zal doen. Dit zal gebeuren tijdens een speciale kick-off uitzending op Nederland 3.

De gebeurtenissen in het Glazen Huis zijn niet alleen live te volgen via 3FM, maar ook de hele dag via 101TV. Deze zender is tijdelijk beschikbaar voor iedereen met een digitale kabelaansluiting. Elke avond is er rond half acht een Serious Request televisie-uitzending op Nederland 3. De dj's komen op kerstavond het huis uit tijdens een avondvullende liveshow op tv.

Komende week gebeurt er van alles in en om het Glazen Huis. Er komen diverse gasten langs bij de dj's, waaronder slaapgasten als Katja Schuurman en Blof. Op verschillende plaatsen in Eindhoven wordt er op allerlei manieren geld op gehaald. Dj's van 3FM doen daar verslag van.

Ook in het land gebeurt van alles. Domien Verschuuren gaat elke dag op pad voor speciale acties. Sander Lantinga en Ramon Verkoeijen gaan klusjes doen voor geld. Michiel Veenstra gaat kijken bij huiskamerconcerten die er worden geveild. Bart Arens gaat proberen geld op te halen door statiegeldflessen in te zamelen. En zo hebben ook de andere 3FM-dj's een klus gekregen.

Om wat extra aandacht te vragen voor het goede doel van dit jaar is Eric Corton naar Oeganda geweest daar reportages te maken. Rudy Mackay is tijdens de actie in de Keniase hoofdstad Nairobi. Daar staat een Glazen Huis om ook in Afrika aandacht te vragen voor de problematiek.

Vorig artikelRadio 2 maakt Top 2000 maandag bekend
Volgend artikel100% NL komt met Candlelight-marathon in langste nacht