Home Landelijke radio 3FM Serious Request van vijf naar zes dagen

3FM Serious Request van vijf naar zes dagen

3FM Serious Request duurt dit jaar een dag langer. De zesde editie van de inzamelingsactie van de publieke popzender gaat twaalf uur langer duren. Dat is zojuist bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Hilversum. Dit jaar halen drie dj's in het Glazen Huis geld op voor de bestrijding van Malaria. Wie er dit jaar het huis in gaan, wordt bekend op 7 december. Sander Lantinga zal in ieder geval niet in huis komen.

Vrijdag 18 december vanaf 16:00 beginnen de uitzendingen vanuit het huis. De deur gaat om 19:00 uur op slot.

De slogan van de actie is 'Stop Malaria, Play The Music'. Om warm te lopen voor het evenement gaan de drie dj's op 10 december het land in om een bijdrage te leveren aan speciale initiatieven van luisteraars voor Serious Request. Die kunnen eigen plannen om de actie te ondersteunen vanaf vandaag aanmelden via de website van 3FM.

Eerder werd al bekend dat het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen komt te staan. Daarnaast is er ook een Glazen Huis in België, Zweden, Zwitserland en Kenia. Groningen heeft zelf als slogan 'Groningen geeft'. Het eerste geld is zelfs al binnen. Studenten hebben met een meubelveiling 2700 euro opgehaald.

Live
De verrichtingen van de drie dj's zijn weer live te volgen via internet en overdag ook regelmatig op televisie via Nederland 1 en 's nachts via Nederland 3. Het digitale kanaal 101.TV zendt Serious Request 24 uur per dag uit. Daarnaast is de stream via de mobiele telefoon te volgen. Het NPS-programma 'School TV Weekjournaal' heeft een lespakket over Malaria gemaakt dat voor scholen gratis te downloaden is op internet.

Omdat de actie twaalf uur langer duurt, wordt het voor de drie dj's zwaarder. Zij eten gedurende de actie niet. Er komt geen sapjes-kok meer in het huis, maar ze krijgen sapjes via een luikje. Daarnaast gaan de dj's op baby's passen. Vertrouwde items als de Suprise Truck en Veiling TV komen gewoon terug.

3FM-dj's die niet het huis in gaan trekken wel het land in om de actie te ondersteunen. Ze gaan onder andere betaald plaatjes draaien in een 'collectebusje'.

Andere jaren
3FM heeft in vijf jaar tijd zo'n 17 miljoen euro opgehaald met Serious Request en werden bijna 5,6 miljoen mensen geholpen.

Vorig jaar bereikte Serious Request 10,6 miljoen mensen en werd er ruim 5,6 miljoen euro opgehaald voor vluchtelingenhulp.