Home Landelijke radio 3FM Serious Request eindstand € 915.995,-

3FM Serious Request eindstand € 915.995,-

3FM Serious Request heeft €915.995,- opgehaald voor de vluchtelingen van Darfur. Dit bedrag is het totaal van alle donaties, veilingen en SMS-acties. In de week voor Kerst 2004 verzorgde 3FM vanaf de Neude in Utrecht een marathon-uitzending om zoveel mogelijk geld op te halen voor een noodhospitaal van het Nederlandse Rode Kruis.

Het totaalbedrag is bij elkaar gebracht door de luisteraars van 3FM, die via verzoekplaten, een veiling en SMS-acties geld konden storten op een speciaal gironummer. Ook is er veel geld binnengekomen op de lokatie zelf. Verreweg het meeste geld is binnengekomen via de verzoekplaten: ruim €507.000,-. De donaties die via bedrijven binnen kwamen bedroegen bijna €250.000,-. In de studio op de Neude werd gedurende de week meer dan €78.000,- door de brievenbus naar binnen geschoven. De veiling leverde meer dan €70.000,- op. De SMS-actie, tenslotte, was goed voor €9.300,-.

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 december verzorgden Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes 5 dagen lang 24-uur per dag alle radio-uitzendingen van 3FM vanuit een speciale studio op de Neude in Utrecht. Die marathonuitzending is door 2,8 miljoen mensen beluisterd, meer dan 6 miljoen mensen hebben de uitzending gevolgd via Nederland Twee. Dit blijkt uit een onderzoek dat de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek van de Publieke Omroep heeft uitgevoerd in de laatste week van december. De uitzendingen werden gewaardeerd met een 7,6. Vooral het doel van de actie kon op steun rekenen; 98% van de luisteraars en kijkers vinden het noodhospitaal in Darfur een goed tot zeer goed doel. Ook de muziekkeuze was een hoogtepunt van de uitzending. 80% had een goede tot zeer goede waardering over voor de gedraaide muziek. De muziek is door de luisteraars uitgekozen.

Zendercoördinator 3FM Florent Luyckx: “Wij zijn ontzettend trots op onze luisteraars. Ze hebben massaal gehoor gegeven aan de Serious Request met veel geld voor veel mooie muziek. De muziekkeuze van de luisteraars heeft ons overigens geïnspireerd. Het is gebleken dat de muziek op 3FM goed aansluit bij de voorkeur van de luisteraar én we hebben ook een aantal interessante nieuwe ideeën opgedaan. Die hoor je in 2005 zeker terug op 3FM.”