Home Landelijke radio 3FM in het teken van de verkiezingen met Serious Politics

3FM in het teken van de verkiezingen met Serious Politics


3FM vraagt in de anderhalve week voor de verkiezingen aandacht voor politieke issues voor jongeren in Serious Politics. Vanaf 3 september tot aan de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september ontvangen de 3FM jocks de politieke kopstukken in de studio. De dj’s vragen naar de plannen van de politieke partijen rond onderwerpen die jonge mensen graag hoog op de politieke agenda zien.

Om te helpen met een politieke keuze heeft 3FM de 3FM Partijwijzer gelanceerd op 3FM.nl. "De 3FM Partijwijzer heeft scherp gekeken naar de politieke thema’s die voor jongeren relevant zijn, zoals studiefinanciering, de kansen op de arbeids- en woningmarkt voor starters, drugs- en alcoholbeleid en internet privacy", zegt zendermanager Wilbert Mutsaers. De 3FM Partijwijzer is samengesteld in samenwerking met ProDemos, dat ook verantwoordelijk is voor de Stemwijzer.

Tijdens 3FM Serious Politics besteden de 3FM programma’s aandacht aan de landelijke verkiezingen en schuiven lijsttrekkers aan. Bij Giel en de Coen en Sander Show komen lijsttrekkers van verschillende partijen. In 3VOOR12 Radio zijn mogelijke lijsttrekkers van de toekomst te gast; jongeren onder 35 die op kandidatenlijsten van de verschillende partijen staan. NOS op 3 verzorgt de gehele periode verkiezingsnieuws in 3FM Serious Politics Headlines.