Home Landelijke radio 3FM gooit Serious Request op de schop

3FM gooit Serious Request op de schop

3FM Serious Request 2015 gaat er anders uitzien dan de voorgaande edities. Tegen Nieuwe Revu zegt zendermanager Wilbert Mutsaers dat onder meer het heldenonthaal verandert. “Dat loopje van de deejays als ze het huis uitkomen in de richting van het hoofdpodium gaan we anders doen. Ongewild is dat uitgelopen op een soort heldenverering en dat willen we niet uitstralen.”

Naast het heldenonthaal veranderen er nog meer dingen. Wat kan Mutsaers nog niet zeggen. “Het platen aanvragen blijft bestaan, maar we hebben samen met de deejays wat veranderingen bedacht waardoor het bijzonder gaat worden in Heerlen.” 

Mutsaers zei in maart al dat 3FM Serious Request 'niet te veel een poppenkast moet worden'. "Het lijkt soms dat ze helden zijn maar dat willen we helemaal niet." Ook zei de zendermanager dat hij het Glazen Huis te druk vindt. "Er zijn heel veel mensen en bandjes die allemaal binnenkomen. We zouden een aparte ruimte kunnen maken voor de optredens."

3FM Serious Request 2015 vindt van 18 tot en 24 december plaats in Heerlen. De opbrengst van de 2015-editie komt ten goede aan jongeren in oorlogsgebieden. Twee dj's van 3FM, waaronder Paul Rabbering, zullen met het Rode Kruis afreizen naar de oorlogsgebieden.