Home Landelijke radio 3FM en Radio 6 dit weekend vanaf North Sea Jazz

3FM en Radio 6 dit weekend vanaf North Sea Jazz

3FM en Radio 6 zenden dit weekend allebei uit vanaf North Sea Jazz. Soul- & jazzzender Radio 6 zendt het hele weekend vanaf het begin van de middag uit en 3FM maakt kortere festivaluitzendingen in de avonden.

Radio 6 begint vanmiddag om 14:00 met de uitzendingen vanuit Ahoy in Rotterdam en gaat tot 1:00 uur vannacht door. Corné Klijn is alle drie de dagen van 14:00 tot 16:00 uur te horen. Jaap Brienen vult de uren daarna in. In de avond is Mijke van Wijk van 19:00 tot 22:00 uur te horen; Winfried Baijens sluit de avonden af. Zaterdag en zondag begint Radio 6 nog iets eerder met de North Sea Jazz-uitzendingen en is Angelique Houtveen te horen van 12:00 tot 14:00 uur.

Op 3FM is Rob Stenders vanavond laat te horen vanaf het festival, tussen 22:00 en 1:00 uur. Hij neemt onder meer Paul Rabbering en Jeroen Kijk in de Vegte mee. Zaterdagavond zijn de uitzendingen van 20:00 tot 0:00 uur. Coen Swijnenberg en Rob Stenders presenteren ze; Giel Beelen en Timur Perlin zijn te horen als verslaggever. Zondagavond doen Paul Rabbering en Domien Verschuuren samen verslag van North Sea Jazz tussen 20:00 en 0:00 uur. Naast het maken van uitzendingen, zijn er ook 3FM-dj's die zullen draaien op het festival. Gerard Ekdom draait zaterdagavond; Giel Beelen zondagavond.

North Sea Jazz is niet alleen te volgens via de radio, maar ook op tv. NPO Cultura zendt zaterdag- en zondagavond complete concerten uit. Daarnaast zijn er beide avonden uitzendingen op Nederland 3. Radio 6-dj Winfried Baijens presenteert die, samen met oud-collega's Sylvana Simons en Andrew Makkinga.