Oudere radiomakers houden sommige plekken bezet voor jonge radio-dj’s, stelt 3FM-dj Luc Sarneel. “Ik vind wel dat in Hilversum heel veel grijze mensen zitten die allemaal leuke plekken bezet houden. Mensen die niet willen stoppen met werken. In het weekend heb je dat MAX-programma op Radio 1, waarin echt twee heel rare mensen zitten te schreeuwen in een microfoon. Die zijn echt geschift”, aldus Luc.

De 3FM-dj doelt daarbij op ‘Nieuwsweekend’, gepresenteerd door Mieke van der Weij en Peter de Bie. “Het is toch jammer dat een jonge maker het daar niet mag proberen?”, zei Luc afgelopen weekend live op 3FM.

Goed beluisterd

Zijn collega Vera Simons wees hem er vervolgens op dat ‘Nieuwsweekend’ wel goed beluisterd wordt. “Wij zijn jong en slecht beluisterd, dus ik weet niet wie er aan het kortste eind trekt.” Luc gaf verder aan later ‘Langs de Lijn’ te willen presenteren op NPO Radio 1. “Van mijn zestigste tot mijn 65e, daarna stop ik ermee.”

In de podcast ‘Dit was de Radio’ reageerden Arjan Snijders en Ron Vergouwen op Lucs uitspraken. “Hij had beter zijn pijlen op 3FM-jocks of die van Radio 2 kunnen richten.”

Foto: NPO 3FM | Tom van Huisstede