Home Landelijke radio 2003 bekeken door Michael Bakker (Radio 192)

2003 bekeken door Michael Bakker (Radio 192)

Nu 2004 steeds dichterbij komt is het tijd om eens terug te blikken op een overvol radiojaar met als belangrijkste factor de frequentieverdeling. De laatste vier dagen van het jaar komen een aantal mensen uit de radiowereld aan het woord over 2003 en over de toekomst. Vandaag in deel 1 aan het woord: Michael Bakker van Radio 192.

Wat was uw hoogtepunten van het afgelopen jaar op radiogebied
Er zijn weinig echte hoogtepunten te melden uit het 192 front. Wellicht is de actie 18 april ‘We kunnen het toch proberen’ een hoogtepunt. Met de opname van de CD “192 op FM” van Ben Cramer.

Wat was uw dieptepunten van het afgelopen jaar op radiogebied?
Het missen van een FM ether frequentie

Het mooiste radio moment van u in 2003 was…
de terugkeer van de naam Veronica

Zijn volgens u de frequenties bij de etherverdeling van mei op de goede
plaatsen terecht gekomen.

Nee. De zenders die in de voorgaande jaren gevochten hebben voor een FM of AM dekking zijn buiten de boot gevallen. Niet de beste programmatische voornemens hebben een zender gekregen maar toch diegene met de meeste euro’s.

Wie is de grote winnaar van de verdeling en wie de grootse verliezer?
Het ministerie van Economische Zaken is de winnaar en de luisteraar de grootste verliezer.

wat zou er in 2004 (nog) moeten veranderen in radioland?
Laat maar lekker allemaal zitten zo. Het is en blijft alleen erg jammer voor de vele partijen die buiten de boot zijn gevallen.

Wat verwacht u van 2004 op radiogebied
Ik verwacht dat alle FM partijen toch een stap terug moeten doen. De inkomsten moeten nu verdeeld worden onder meer partijen. Dat zal resulteren in bezuinigingen. Jammer dat dan eerst het personeel eraan moet geloven. En dus indirect de luisteraar. Verder is de radiowereld een volledige overspannen sector. De bedragen waarmee men een FM frequentie heeft bemachtigd dient toch door de adverteerder, en dus de consument, betaald te worden. En dat in deze tijd dat het economisch toch al niet zo best gaat in ons land. Dus ik verwacht dat er wel verschillende koppen gaan rollen.

Wij danken Michael Bakker voor zijn medewerking en morgen zal Ruud Poeze deze vragen beantwoorden.