Home Landelijke radio 14 gemeenten willen Glazen Huis van 3FM

14 gemeenten willen Glazen Huis van 3FM

Er hebben zich veertien gemeenten gemeld bij 3FM om gaststad te zijn voor het Glazen Huis. Vanochtend werd al duidelijk dat naast Maastricht en Tilburg ook Groningen, Heerlen en Utrecht Serious Request graag binnen de gemeentegrenzen willen. Volgens 3FM-zendermanager Florent Luyckx heeft ook Rotterdam interesse, maar meer namen wil hij nog niet noemen. Toch is al duidelijk dat ook Amsterdam interesse heeft getoond.

"Het is geweldig dat er zoveel gemeentes 3FM Serious Request willen herbergen. Maar een echte beslissing wordt pas in de komende maanden genomen", zo zei de zendermanager zojuist op de radio.

Eerder maakte de organisatie van Winterland in Maastricht bekend dat ze het Glazen Huis naar het Vrijthof in Maastricht willen halen. Naast Maastricht wil ook Tilburg de actie graag binnen halen. De Brabantse stad viert dit jaar uitgebreid dat het 200 jaar stadsrechten heeft en wil het feestjaar afsluiten met het Glazen Huis.

In welke stad het evenement uiteindelijk komt, wordt bepaald door Florent Luyckx. Hij heeft erover wel overleg met de zenderredactie van 3FM waarin alle omroepen zitten.

Serious Request begon in 2004 in Utrecht en heeft ook al in Den Haag en Breda gestaan.