Home Landelijke radio 100% NL 100%NL wordt pop/rock-urban zender met radio- en tv-babes

100%NL wordt pop/rock-urban zender met radio- en tv-babes

100%NL (‘De zender van de straat’) wil zo snel mogelijk aan de gang met uitzenden op het frequentiekavel van RTL FM. Dat heeft Herbert Visser (foto) aan RadioFreak laten weten. “We zijn ons juridisch aan het beraden om al voor 8 juli in de ether uit te kunnen zenden. Wij hadden eigenlijk al op 1 juni 2003 in de lucht moeten gaan.” Het station is klaar om uit te zenden. Er is al een studio in het gebouw van de Wereldomroep in Hilversum en ook dj’s staan al in de rij. “Wat ons betreft beginnen we over drie minuten met uitzenden.”

“Artiesten als Ali B., Brace, Brainpower vormen de hoofdmoot samen met Kane, Di-rect, Marco Borsato en Krezip. Daarmee zorgen we voor de mix Nederlandstalig / Europese muziek zoals wij die moeten brengen.” Het station moet minimaal van ’s ochtends 06:00 tot 00:00 uur in de nacht live gepresenteerd worden. “Wendy Duivenvoorde, oud filelezeres van de ANWB, en Nienke Disco, nu nog te zien bij belspelletjes van SBS, Nienke Westerhof, nieuwslezeres bij Sky Radio en Lex Gaarthuis, nu nog dj bij Beat FM uit Heiloo, staan al in de startblokken. Zij zullen onder andere gaan presenteren op 100%NL.” Onlangs maakte RadioFreak ook al bekend dat Eline la Croix in gesprek is met de nieuwe zender.

Zelf heeft nieuwslezer Herbert Visser van het ANP, een functie die hij zal neerleggen, geen plannen om een programma te maken. Hij zal zich vooral met de dagelijkse leiding van de zender bemoeien.