Home Landelijke radio Zomerse 50 zet lokale omroepen in het zonnetje

Zomerse 50 zet lokale omroepen in het zonnetje

Momenteel zijn 79 lokale omroepen uit Nederland en Vlaanderen bezig met de actie ‘Zomerse 50’. Alle radiostations roepen hun luisteraars op hun favoriete zomerhit top 3 door te geven via www.zomerse50.nl. Uit alle reacties wordt vervolgens een top 50 samengesteld.

De actie met 79 omroepen is uniek te noemen. Nog nooit eerder werkten zoveel omroepen samen aan één actie. Door de samenwerking heeft de Zomerse 50 een potentieel luisterbereik van 7,1 miljoen luisteraars in Nederland.

De Zomerse 50 actie is een samenwerkingsverband van 79 lokale omroepen in Nederland en Vlaanderen. Gezamenlijk willen zij laten zien dat lokale radio ook in de zomermaanden ‘on air’ is. Initiatiefnemers Martijn de Lange en Martijn van Nellestijn: “We hebben de Zomerse 50 opgezet als een leuke invulling voor de komkommertijd. Het idee is vorig jaar geboren toen we aan het overleggen waren hoe je als lokale omroepen kunt samenwerken. Als omroep wil je graag je luisteraars een gevarieerde programmering aanbieden. De Zomerse 50 sluit daar uitstekend bij aan.”

Het inzenden van een persoonlijke top 3 kan tot en met 27 juli via de website. De uiteindelijke Zomerse 50 zal in de maand augustus bij alle omroepen worden uitgezonden.