Home Landelijke radio Zes lokale omroepen maken Radio Truckrun

Zes lokale omroepen maken Radio Truckrun

Zes lokale omroepen uit de Krimpener- en Lopikwerwaard slaan zaterdag 17 september de handen in één om voor de vierde keer Radio Truckrun te maken. Deze radiouitzending is terondersteuning van de optocht van 150 vrachtwagens die door die regio rijden met verstandelijk gehandicapten als bijrijder.

In 2002 zijn vier omroepen gestart met het gezamenlijk verslaan van de Truckrun op de radio. Het aantal omroepen dat hier aan mee werkt is nu gegroeid tot zes. In het programma kunnen deelnemers en luisteraars via telefoon en sms verzoekplaten aanvragen.

Koert Klerk, één van de initiatiefnemers, vertelt: “Het is geweldig om te zien hoe enthousiast iedereen is over dit project. De gehandicapten en de truckers waarderen het heel erg maar ook de medewerkers van de omroepen vinden het leuk om te doen. Vandaar dat we dit nu ook ieder jaar doen.”

De omroepen die mee werken aan het programma zijn: LOK radio (Krimpen a/d IJssel), Radio Centraal (Bergambacht), Radio Stad Montfoort (Montfoort), Vlistam (Stolwijk), Vrolek (Nederlek) en Zilverstad FM (Schoonhoven).