Home Landelijke radio Zender Oosterhoutse omroep gesloten

Zender Oosterhoutse omroep gesloten

De lokale radiozender ORTS (Oosterhoutse Radio en Televisie Stichting) is sinds de nacht van zaterdag op zondag uit de lucht. Onbekenden hebben de zender en tuner van het Brabantse radiostation gestolen, zodat die niet meer via de ether te ontvangen is. De ORTS zendt nog wel uit via internet.

"De dieven zijn waarschijnlijk geen amateurs", zegt Ad Evers van de ORTS. "De zender stond in een technische ruimte een de Van Leeuwenhoeklaan, dat weet bijna niemand. De dieven wisten waarschijnlijk precies waar ze naar op zoek waren."

De ORTS ontdekte gisterochtend dat zijn radiozender uit de lucht was, zegt Evers. "Een medewerker die ’s ochtends naar de studio reed, kon de ORTS niet meer ontvangen op zijn autoradio. Hij heeft onze technische mensen gewaarschuwd. Toen die een kijkje gingen nemen, bleek de hele zender verdwenen."

Volgens Evers heeft de ORTS door de diefstal te maken met een schadepost van zo’n 4500 euro. De omroep zoekt op dit moment uit of ze tegen diefstal van de zender is verzekerd. De omroep hoopt het probleem vandaag op te lossen door een oude reservezender terug te plaatsen. Evers: "Maar Cires, waar we de ruimte van huren, moet eerst het slot vervangen. Anders kunnen dieven de reservezender ook zo meenemen. We hopen dat er vandaag een nieuwe cilinder in het slot wordt gezet, dan kunnen we vanavond weer de ether in."