Home Landelijke radio Zaterdagavond Radio 2 wordt ‘The Best of 2Night’

Zaterdagavond Radio 2 wordt ‘The Best of 2Night’

Radio 2 start zaterdag met vier nieuwe weekendprogramma’s. Eerder werd al bekend dat Diana Sno (38) het programma ‘SnoTime’ gaat maken voor de NCRV tussen 0is de nieuwe stem op zaterdag- en zondagochtend. Zij presenteert voor de NCRV het programma SnoTime! van 06:00 tot 09:00 uur.

RadioFreak.nl meldde vorige week al dat Rob Stenders en Edwin Diergaarde een programma gaan maken op zaterdagavond. Bert Haandrikman is de derde naam op de zaterdagavond die de naam ‘The Best of 2Night’ krijgt.

De drie dj’s nemen de Radio 2 microfoon op de zaterdagavond van elkaar over. Elk maken ze twee uur radio voor The Best of 2Night. Muziek is de grote rode draad in alle programma’s met de nadruk op pop en rockmuziek uit de afgelopen drie decennia. Via Radio2.nl kunnen luisteraars wekelijks stemmen op The Best Of…. Een lijst met 20 platen van één artiest. In The Best of 2Night wordt de Top 5 gedraaid én de opmerkelijke track die het nét niet haalde.

"Met de nieuwe programma’s geeft Radio 2 een belangrijk signaal naar zijn luisteraars", zegt Kees Toering, zendermanager van Radio 2. "Radio 2 kijkt heel goed naar zijn doelgroep en wij proberen steeds ons programma-aanbod en de programma-inhoud af te stemmen op de behoefte en wensen van de luisteraars. In 2008 hebben we de muzieklijst van de zender al kritisch onder de loep genomen. We hebben het percentage oudere platen teruggebracht en meer muziek uit de laatste 20 jaar toegevoegd. Daarmee verbeterde de beluistering van de zender direct. Met Diana Sno kunnen de luisteraars de weekendochtenden ontspannen beginnen en met drie grote radionamen op de zaterdagavond van Radio 2 hopen we veel luisteraars te verleiden op dat tijdsstip de radio aan te zetten en te genieten van vooral heel veel fantastische muziek."