Home Landelijke radio Winnaar ‘Idols voor nieuwslezers’ krijgt ANP-contract

Winnaar ‘Idols voor nieuwslezers’ krijgt ANP-contract

De winnaar van de ‘Idols voor nieuwslezers’ van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) krijgt een contract aangeboden. Ronald Remmelzwaan (38) heeft nu een vaste freelanceovereenkomst. Hij gaat zijn werk als communicatiemedewerker bij het Concertgebouw combineren met een baan als nieuwslezer/redacteur bij het ANP. Tot nu toe had hij een stageplaats.

De radio- en multimediaredactie van het persbureau organiseerde in februari van dit jaar een talentenjacht voor nieuwslezers, omdat de Radionieuwsdienst 70 jaar bestond. Meer dan 350 mensen stuurden materiaal in om een keer het nieuws te mogen presenteren. Remmelzwaan won uiteindelijk de wedstrijd met als hoogtepunt een livepresentatie van het nieuws op verscheidene zenders.

“Ronald blijkt een schot in de roos. Hij heeft een goed gevoel voor nieuws en een vlot pennetje”, zegt Johan Groeneveld, chef van de radio- en multimediaredactie van het ANP.

Remmelzwaan is erg ingenomen met zijn nieuwe baan. “Als je aan zo’n wedstrijd meedoet, ga je er nooit van uit dat je wint. Dan is het al bijzonder als je bij de laatste tien eindigt.” Toch is hij ook wel iemand die denkt dat dingen niet zomaar gebeuren. “Het presenteren van nieuws, wat ik blijkbaar in me heb, is er nu bij het ANP uitgekomen en krijgt daar een vervolg.” Het mooiste vindt hij nog steeds dat je het nieuws al weet voordat anderen dat weten en dat je het dan zelf ook nog de ether in mag slingeren. “Dat gevoel vind ik erg bijzonder.”

Vorig artikelAlbum Top 100 vandaag op Radio 2
Volgend artikelNOS-hoofdredacteur: “Ei van Columbus voor Radio 1 nog niet gevonden”