Home Landelijke radio Wietze de Jager wil nu vooral programma goed voortzetten

Wietze de Jager wil nu vooral programma goed voortzetten

Wietze de Jager wil zijn collega Mattie Valk vooral helpen door hun ochtendshow op Qmusic zo goed mogelijk voort te zetten. Dat zei De Jager vrijdagavond in RTL Late Night. “Ik kan hem nu niet helpen, zoveel contact heb ik niet met hem. Hij is bij zijn familie en heeft de goede mensen om zich heen. Ik wil het radioprogramma zo goed mogelijk in stand houden.”

Valk maakte maandag via een persoonlijke brief wereldkundig dat hij niet de biologische vader is van een pasgeboren tweeling. De Jager heeft geen spijt dat de twee de afgelopen maanden heel open waren over de zwangerschapsperiode. “Als je gaat bedenken van zo kan het lopen of zo kan het lopen, dan gaat angst reageren en dan kun je niks meer vertellen. Ons programma bestaat juist uit de persoonlijke verhalen. Dit bedenk je niet, dus hier ga je ook niet een plan B of C voor hebben.”

Wietze de Jager noemde de brief van Mattie ‘ijzersterk’. “De brief zat super goed in elkaar. Ik vond het ergens ook wel slim, gewoon de angel eruit trekken, dit is wat het is.” Wanneer Mattie Valk terugkeert bij Qmusic, is nog niet bekend. “Gelukkig kunnen we hem als Qmusic ook die ruimte geven”, besluit De Jager.