Home Landelijke radio Wereldomroep zendt Radioboeken uit in vijf talen

Wereldomroep zendt Radioboeken uit in vijf talen

Radio Nederland Wereldomroep start vandaag met de wekelijkse serie Radioboeken, waarin Nederlandse en Vlaamse schrijvers hun eigen verhalen voorlezen op de radio. De ruim vijftig Radioboeken worden uitgezonden in vijf talen; Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Papiamento. Het eerste Nederlandstalige Radioboek bij de Wereldomroep is van de auteur Kees ‘t Hart en is getiteld De Duif.

Radioboeken zijn speciaal voor de radio geschreven en door de Vlaamse en Nederlandse auteurs zelf voorgelezen korte verhalen, die niet in boekvorm verschijnen. De serie Radioboeken is een initiatief van het Vlaams-Nederlands huis de Buren, de Vlaamse Radiozender Klara en Radio Nederland Wereldomroep.

De Nederlandstalige Radioboeken zijn iedere zaterdag van 16:00 tot 17:00 uur (Nederlandse zomertijd) te beluisteren in het programma ‘Het Radioboek’. De presentatie van dit literaire programma is in handen van Gerda den Hollander. Het eerste half uur is ingeruimd voor een interview met de auteur. Vervolgens leest de schrijven het eigen verhaal voor.

Hella Haasse las in december 2006 het eerste Radioboek voor bij de Wereldomroep, Een kruik uit Arelate. De uitzendingen in de andere vier talen vinden in de loop van dit jaar plaats. In juli vervalt het programma in verband met de Tour de France.

Vorig artikelBastiaan Ragas week lang op 100%NL
Volgend artikelRob Stenders in de zomer op Radio 2