Home Landelijke radio Wereldomroep wint Chinese prijs

Wereldomroep wint Chinese prijs

De Wereldomroep heeft een Chinese prijs gewonnen voor een radioprogramma met Nederlandse muziek. Op het radioconcours van het Shanghai Internationaal Muziekfestival kreeg de omroep de tweede prijs.
Het vijftig minuten durend radioprogramma geeft een overzicht van typisch Nederlandse muziek. “Het gaat om klassiek getinte werken gezongen door onder meer het Nederlands Kamerkoor”, aldus een woordvoerder van de Wereldomroep. “Maar er zaten ook oude Nederlandse volksliedjes tussen die in de categorie ‘Kun je nog zingen, zing dan mee’ vallen.”
Volgens de woordvoerder is er steeds meer belangstelling voor buitenlandse muziek in China. “De laatste jaren doet het land nadrukkelijke pogingen om internationaal gezien meer aansluiting te krijgen. Muziek is daar een uitstekend middel voor, omdat het politiek gezien ongevaarlijk is. Je moet daar als radiostation namelijk niet proberen om politiek getinte documentaires uit te zenden want dat lukt toch niet. Het beleid van de Wereldomroep is dan ook specifiek gericht op het uitzenden van muzikale programma’s.”