Home Landelijke radio Wereldomroep vanaf Wereld Audio Festival

Wereldomroep vanaf Wereld Audio Festival

De Wereldomroep zendt op donderdag 17 november tussen 16:00 en 17:00 uur uit vanaf het Wereld Audio Festival in de Passenger Terminal in Amsterdam. Dit speciale radioprogramma gaat over het belang van een audio festival, de kracht van het medium en zijn specifieke eigenschappen. Daarnaast kijkt presentator Oetse Eilander naar de toekomst; wat is de invloed van internet en andere nieuwe (digitale) technieken?

Te gast is onder andere Marwil Straat, directeur van het Wereld Audio Festival. Ook schuiven drie genomineerden voor de Radio 1 Publieksprijs aan om over hun werk te praten: Barbara Debeuckelaere (VRT), Mattijs van de Wiel (3FM Nieuws) en Hans Jaap Melissen (Wereldomroep). De Radio 1 Publieksprijs wordt dezelfde avond tijdens het festival uitgereikt. Het programma wordt opgenomen tijdens de pauze van het Wereld Audio Festival, van 13:00 tot 14:00 uur.

Op de eerste editie van het Wereld Audio discussiëren programmamakers over onder meer de kwaliteit van radionieuws en nemen zij deel aan workshops. ’s Avonds worden eveneens voor de eerste keer de WAF Awards toegekend aan programmamakers van het beste radionieuws in de categorieën kort nieuws, sport en primeur. Bovendien worden de Wereldomroep Aanmoedigingsprijs voor jong talent en de Radio 1 Publieksprijs uitgereikt.