Home Landelijke radio Wereldomroep start programma voor truckers

Wereldomroep start programma voor truckers

De Wereldomroep start op 1 september met een dagelijks programma tussen 10:00 en 12:00 uur voor Nederlandse vrachtwagenchauffeurs in Europa. In het programma is het laatste wereld en Nederlandse nieuws te horen, samen met service-informatie voor truckers, nieuws uit de sector en veel verzoekplaten van chauffeurs.

De Wereldomroep weet dat een groot deel van de ongeveer 80.000 truckers die rondrijden in Europa via de kortegolf en soms via satelliet en internet naar de Wereldomroep luistert. “Vrachtwagenchauffeurs sturen ons al jaren leuke reacties over de programma’s. Deze zomer ontvangen wij gemiddeld meer dan 100 verzoekjes van truckers op een dag voor het muziekprogramma ‘Heb Je Even Voor Mij.’ Daarnaast geven ze ons problemen op de weg door, verhalen over extra verkeerscontroles en goede en slechte ervaringen in wegrestaurants langs buitenlandse snelwegen. Truckers zijn dus trouwe luisteraars met een eigen behoefte, wat voor ons reden is om deze doelgroep speciaal te bedienen”, zo zegt Hoofdredacteur Joop Daalmeijer.

“Op dit moment werken wij aan de naam en de verdere programmatische en journalistieke invulling van het truckerprogramma. Wij denken onder meer aan actuele verkeerssituatie uit alle Europese landen, een Europees weerbericht en vakinformatie over bijvoorbeeld verkeersveiligheid, vrachtwagens, de sector, nieuwe wetgevingen rond rijtijden en ontwikkelingen in de buitenlandse transportsector,” aldus Joop Daalmeijer. In ieder geval zijn belangrijke lokale waarschuwingen te horen. “Wanneer er storm op komst is in Oostenrijk, een belangrijke verkeersader in Duitsland is afgesloten of er een blokkade is in Frankrijk, zullen we dat melden.” De Wereldomroep wil in nauw contact met truckers en hun belangenorganisaties het format verder ontwikkelen.