Home Landelijke radio Wereldomroep start met Arabischtalige radio

Wereldomroep start met Arabischtalige radio

Radio Nederland Wereldomroep lanceert een dagelijks Arabischtalig radioprogramma onder de naam ‘Huna Amsterdam’ (Hier Amsterdam). Dit nieuws- en actualiteitenprogramma heeft een jong geluid en is gericht op een progressief publiek, dat behoefte heeft aan onafhankelijke informatie. De radio-uitzendingen zijn vanaf nu in het gehele Midden-Oosten en de Maghreb te beluisteren via kortegolf, satelliet en internet.

De radio-uitzendingen worden officieel gelanceerd op 15 november tijdens een speciaal debat, dat de Wereldomroep in Marokko (Rabat) organiseert. Het debat ‘Marokkaanse rotjochies en respectloze Hollanders’ gaat over media en wederzijdse beeldvorming in de Arabische en westerse wereld.

Het radioprogramma richt zich op het gehele Midden-Oosten en de Maghreb, met nadruk op Marokko, de Palestijnse gebieden en Irak. De redactie van Huna Amsterdam brengt nieuws, analyses en reportages uit de regio, uit Nederland/Europa en doet tevens verslag vanuit de migrantengemeenschappen.

Met de uitzendingen wil de Wereldomroep een bijdrage leveren aan het dichten van de kloof tussen de Arabische en westerse wereld. Algemeen directeur Jan Hoek van de Wereldomroep licht toe: "Beide werelden lijken meer dan ooit tegen en over elkaar te praten, in plaats van mét elkaar. Wij zien in de Arabische wereld behoefte aan een onafhankelijk gematigd (moslim) geluid, dat prikkelt tot dialoog."