Home Landelijke radio Wereldomroep staakt Nederlandstalige uitzendingen op de radio in mei

Wereldomroep staakt Nederlandstalige uitzendingen op de radio in mei


De Wereldomroep stopt op vrijdag 11 mei met uitzenden op de radio. Met een 24-uurs radiomarathon zal afscheid worden genomen van de Nederlandstalige radiouitzendingen van Radio Nederland Wereldomroep (RNW).

Peter Veenendaal, hoofd van de Nederlandse afdeling: "We zullen uitvoerig stilstaan bij 65 jaar radio voor Nederlanders in het buitenland. Het wordt prachtig, maar ook het einde van een tijdperk."

De stap is opmerkelijk omdat het parlement nog moet beslissen over de kabinetsplannen voor de Wereldomroep. Het brengen van nieuws en informatie aan Nederlanders in het buitenland en het verspreiden van een realistisch beeld van Nederland in het buitenland vervallen als taken per 1 januari 2013, als het aan het kabinet ligt.

Volgens Dutchmedia heeft Veenendaal in de eigen uitzendingen gezegd dat "het deze zomer niet meer gaat lukken." Volgens Veenendaal is het een 'interpretatie' van de Mediawet, doet RNW haar best de mediawettelijke taken te volbrengen maar is het 'lastig' een goed kwaliteitsniveau te handhaven. "De luisteraar zal eraan moeten wennen dat het stil blijft."

Vorig artikelRadiostations uit de lucht door problemen met zendmast bij Groningen
Volgend artikelRTV Noord-Holland vecht bezuinigingen aan bij de rechter