Home Landelijke radio Wereldomroep sluit zendstation Bonaire vanwege orkaan Ivan

Wereldomroep sluit zendstation Bonaire vanwege orkaan Ivan

De wereldomroep staakt vanaf vanavond 21:00 uur het uitzenden van de kortegolfuitzendingen vanaf het relaisstation in Bonaire, vanwege de naderende orkaan Ivan. Het personeel van de Wereldomroep wordt geëvacueerd.

De kortegolfuitzendingen in het Nederlands, Engels en Spaans worden opgevangen door het zendstation ‘Flevo’ (bij Zeewolde). De overige uitzendingen komen helaas te vervallen. Waarnemend algemeen directeur Jan Hoek zegt hierover: “Het zendstation bestaat uit een twintigtal antennes, waarvan de hoogste ongeveer 100 meter is. Met zeer hoge windsnelheden is het zendstation een gevaarlijk gebied. De veiligheid van onze medewerkers is natuurlijk prioriteit nummer één. Wij staan in nauw contact met onze collega’s op het eiland om zo de situatie op de voet te blijven volgen”.

Luisteraars in sommige gebieden kunnen altijd nog via alternatieve wegen luisteren. “Luisteraars in verschillende gebieden kunnen (delen van) onze uitzendingen ook volgen via de lokale radiostations, waarmee wij samenwerken”, aldus Hoek.