Home Landelijke radio Wereldomroep organiseert internationaal radiocongres in Mexico

Wereldomroep organiseert internationaal radiocongres in Mexico

De Latijns-Amerikaanse afdeling van Wereldomroep organiseert samen met het Mexicaanse netwerk van publieke omroepen een internationale radioconferentie in Mexico. Thema van het congres is regionale integratie en de invloed van media op regionale integratieprocessen en de identiteit van landen. Het congres vindt plaats van 4 tot 7 mei 2005 in het Antropologisch Museum in Mexico Stad en is met name bedoeld voor mediavertegenwoordigers in de regio Latijns-Amerika.

Gedurende vier dagen geven mediaspecialisten en politici Spaanstalige lezingen en seminars. Onder andere spreken Cees Hamelink (hoogleraar communicatie en media aan de VU in Amsterdam), Armand Mattelart (hoogleraar communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Parijs), Sergio Ramirez Mercado (oud-minister van Buitenlandse Zaken tijdens het Sandinistische bewind in Nicaragua), Dante Caputo (oud-minister van Buitenlandse Zaken van Argentinië en opsteller van het belangrijkste rapport over de Democratie in Latijns-Amerika van de UNDP) en Monseigneur Gregorio Rosa Chavez (hulpbisschip van San Salvador en oud-medewerker van Bisschop Oscar Romero).

Tegelijkertijd zullen er 8 workshops gegeven worden gewijd aan uiteenlopende thema’s, zoals de invloed van integratieprocessen, de corruptie in de regio en de ethische verantwoordelijkheid van de media.

De Latijns-Amerikaanse afdeling van de Wereldmroep werkt samen met ‘Red Nacional de Radiodifusoras y Televisoras Educativas y Culturales de México’, oftewel het Mexicaanse netwerk van publieke omroepen.